WORKSHOP NA MAROCKÝ ŠTUK - TADELAKT

Stavíte hliněnou stavbu a chcete mít i koupelnu s kuchyní v podobném duchu? Nebo se Vám jen líbí bezespáré voděodolné povrchy a máte zájem si tuto techniku osvojit? V tom případě je pro Vás náš workshop, jako šitý na míru. V průběhu kurzu se dozvíte spoustu informací o marockém štuku, jeho využití jak v dávné historii, tak v současnosti. Jaké jsou jeho výhody, oproti obkladačkám, kam je vhodné marocký štuk navrhovat a kam raději ne, nebo na co si dávat pozor. Jak udělat vhodný podklad a mnohé další…

KDY:13. -16. 6. 2019 (sejdeme se 13. června do 17 hodin)

KDE:Hostim 93 u Moravských Budějovic (bývalý pivovar, cca 100 m od kostela)

NÁPLŇ KURZU — PODROBNÝ PROGRAM

-první večer bychom věnovali trošce teorie i praxe , proběhne přednáška o marockém štuku, jeho využití, materiálech vhodných na podklady, nastíníme si celkový postup aplikace marockého štuku v jednotlivých krocích, a prakticky započneme s první fází výroby cvičných destiček pro lepší představu o posloupnosti jednotlivých kroků pracovního postupu
- v pátek budeme od rána rozmíchávat materiál, dochystávat podklady před aplikací, zamydlovat destičky vyrobené předchozí den. Po té proběhne samotná aplikace materiálu na vyhrazená místa, technologická pauza- oběd, nivelace dřevem, technologická pauza, vytahování vápenného mléka na povrch plastovou špachtlí, technologická pauza, dotlačování kamenem, zaleštění, večeře.
- v sobotu se bude především pokračovat na plochách natažených v předchozím dni. Bude důkladně vysvětlena technika zamydlování černým marockým mýdlem. Tato část pracovního postupu je velice důležitá pro jeho správnou funkci, i přes to je velmi podceňovaná. Špatně zamydlený a málo zakamenovaný marocký štuk nemusí vykazovat hydrofobní vlastnosti. Této části je potřeba věnovat obzvláště pozornost, současně se jedná o velmi pocitovou a smyslovou část, která pokud není dostatečně pochopena, nemusela by se vlastní realizace zdařit. Mezi tím oběd a večeře.
- neděle bude věnována dokončení všech ploch. Na každém podkladu a za každého počasí se marocký štuk chová trochu jinak… Oběd, úklid, odjezd.

UBYTOVÁNÍ

Zajištěno v místě

STRAVOVÁNÍ

Stravování zajištěno v rámci kurzovného od páteční snídaně po nedělní oběd. Ve čtvrtek večer při příjezdu budou k dispozici pouze teplé nápoje (čaj, káva).

CO SI VZÍT SEBOU

Pracovní oblečení do každého počasí a pevnou obuv pro praktickou výuku. Práce budou probíhat ve venkovních nebo zastřešených částech statku. Vzhledem k termínu by mělo být teplé počasí.

Berte na vědomí, že vápno nejde tak dobře vyprat jako hlína, neberte si tedy nic, u čeho by Vás mrzelo zašpinění.

Domácí teplé oblečení a přezůvky na večerní povídání (k dispozici PC a dataprojektor)

Materiál a nářadí je zajištěno, pokud máte nářadí svoje, můžete si přivézt.

CENA KURZU

včetně ubytování a stravy:

Platby do konce dubna 5300,- Kč

Platby do 20. května 5500,- Kč

Platby pozdější 5700,- Kč

REGISTRACE

Písemně mailem na zabickova@gmail.com (uveďte své jméno, příjmení, telefon, mail pro zasílání zpráv, pokud bude odlišný). Na tento mail možno posílat dotazy k workshopu.

Poslední den registrace je 7. 6. 2019.

S případnými dotazy nás můžete kontaktovat též na tel. 725 534 662.

PŘEDPOKLÁDANÝ HARMONOGRAM KURZU

čtvrtek 13. 6. 2019

Příjezd do Hostimi do 17 hodin, ubytování, večer společné seznámení, poučení o bezpečnosti a teoretická příprava na praktickou výuku.

pátek a sobota 14. a 15. 6. 2019

8:00 — 9:00 Snídaně
9:00 — 12:00 Praktická výuka
12:00 — 13:00 Oběd
13:00 — 17:00 Praktická výuka
17:00 — 18:00 Večeře
18:00 — 21:00 Teoretická výuka, diskuse

neděle 16. 6. 2019

8:00 — 9:00 Snídaně
9:00 — 12:00 Praktická výuka
12:00 — 13:00 Oběd
13:00 — 15:00 Dokončení práce, zhodnocení workshopu
15:00 Odjezd domů

Starší workshopy